Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

A 2017. év eseményei röviden:

Képes beszámoló a 2017-es év eseményeiről

Száztányéros kocsonya

Új év kezdetén és a farsang lezárására megtartottuk a Száztányéros kocsonya közösségépítő rendezvényünket.


Millisits Máté budapesti művészettörténész és művelődéstörténész tartott előadást a huszitákról és nyitotta meg az erről szóló kiállítást gimnazistáink előtt.
Előadás

Borum

A magyarországi Református Szeretetszolgálat által szervezett Kárpát-medencei református borászok találkozójának Léva, Vámosladány és Garamsalló adott otthont.

Borum Borum Borum Borum

Alistálon
Szavalóverseny - Országos szavalóversenyre került sor Alistálon. A reformáció 500 keretében megtartott versenyre 11 gyermeket készített fel a gyülekezetünk lelkésznője. Közülük hárman bekerültek az országos döntőbe, ahol a legmagasabb elismerésben részesültek.

Egyházmegyei Majális

Május 1. - Ha május 1-je, akkor egyházmegyei majális. A nagyszabású fesztivál jellegű egyházmegyei napnak Zselíz adott otthont. A reformáció jegyében megtartott találkozó az 500. évfordulóhoz méltó tartalommal és kerettel bírt.

Majális Majális Majális Majális
Majális

Május 6-án részt vettünk a komáromi Timótheus palota átadásán.
Komáromban Komáromban

Anyák napján ünnepi műsort készítettek gyermekeink. [Képgaléria...]
Anyák napja

Tabló
A református gimnázium negyedikes diákjainak tablója a ballagáson.

Konfirmandusaink 2017-ben: Göbő Eszter, Jedlička Mónika és Nagy Veronika. [Képgaléria...]
Konfirmandusok

Zenei fesztivál
Énekkarunk május végén sokadik alkalommal vett részt a református Zenei Fesztiválon. [Képgaléria...]

Nemzeti Összetartozás Napja

Június 5-én a Nemzeti Összetartozás Napján a megemlékezést tartottunk. Nt. Szalkay László szigetszentmiklósi lelkész hirdette az igét.


Köszöntő

Irodavezetőnk, Rási Gizella, aki 22 évig volt egyházközségünk hűséges és odaadó irodavezetője áprilisban nyugdíjba vonult. Ebből az alkalomból köszöntöttük őt a templomban.

Irodavezetőnk Irodavezetőnk Irodavezetőnk

Június közepén...

a Baár-Madasi református gimnázium mellett működő értelmiségi alapítvány elnöke Szabó Endre és kísérete látogatta meg diákjainkat.

Látogatók Látogatók Látogatók Látogatók

Egyházmegyei tinitábor Nyitra, 2017. július – A Nyitra melletti Apponyiban jártunk. Megtekintettük az apponyiak kastélyát, a gyönyörűen felújított könyvtárát, és a közeli várat is megnéztük.
Könyvtár Kastély

2017 júliusában: Egyházmegyei gyerektábor Nagysallón. [Képgaléria...]
Gyerektábor

Erdélyben
A barsi egyházmegye lelkészeinek egy csoportja Erdélybe utazott, a dési egyházmegye lelkészi karának a meghívására. A két egyházmegye lelkészei közel egy évtizede ápolnak testvéri kapcsolatot. Vasárnap a vendégfogadó lelkészek gyülekezeteiben szolgáltunk. Meglátogattuk Kolozsvár, Torockó, Torda, Nagyenyed és Körösfő nevezetességeit. Augusztus 20-án részt vettünk a kolozsvári magyar napokon.

A konfirmációi találkozóra hagyományosan augusztus utolsó vasárnapján került sor. A hálaadó istentiszteleten köszöntöttük a 10, 25 és 50 éve konfirmáltakat.
Találkozó Találkozó

Szeptember - elkezdődtek az épületünk átalakítási munkálatai. Első fázisban a kollégiumi férőhelyek kerülnek kialakításra, ezzel párhuzamosan szinte a teljes épület megújul.
Épület Épület

A budapesti Invocatio Musicalis együttes fellépése szeptember 18-án a református templomban, a gimnazisták, az általános iskola diákjai és tanárai számára. [Képgaléria...]
Koncert

Szüret 2017. szeptember 26.
Szüret Szüret Szüret Szüret

A szigetszentmiklósi gyülekezet presbitériumát fogadta a lévai presbitérium 2017. szept. 30-án.
Találkozás

A reformáció 500. évfordulójára,

meghivo saro tnoktóber 30-án jelenik meg a barsi lelkészek által szerkesztett prédikációskötet, amelyet a sárói egyházmegyei reformációi istentiszteleten mutatunk be.
Egy db kötet 10 euróba kerül majd. A reformációi istentisztelet Sáróban, 2017. október 30-án lesz megtartva.