Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

2013. december 7-én került sor a IX. Adventi Jótékonysági Koncert-re a református templomban. A koncert a lévai Gróf Esterházy János emléktábla javára rendeztetett, melyet 2014. június 4-én avat fel a lévai magyarság. A koncert fővédnöke Csáky Pál volt miniszterelnök-helyettes.

A konferencián szólunk a felvidéki magyar közösség helyzetéről, jogainak a védelméről. Legfőbb célunk, hogy egyesítsük a legkülönbözőbb polgári és civil szerveződések kezdeményezéseit. Az állampolgárságért, a kétnyelvűségért és az önrendelkezésért vívott küzdelmek összefonódnak és összetartoznak. Beszámolunk a brüsszeli tapasztalatainkról. A Nemzeti Összetartozás Napja lévai rendezvényét a lévai kettős állampolgárok szervezik. Közösen a Nemzet-Ért!

Budapest, 2013. május 25. A szombati nap folyamán gyülekezetünk bekapcsolódik a Református Zenei Fesztivál programjába. Délelőtt a Rákospalota-újvárosi gyülekezet családi napján veszünk részt. Délután pedig a Nemzeti Múzeum előtti lépcsőkön, a összesített Kárpát-medencei kórussal együtt szolgál az énekkarunk ezen a neves rendezvényen. Az alkalomra autóbuszt indít a gyülekezet a református gimnázium előtti parkolóból. Indulás reggel 7.00 órakor, hazaérkezés a késő esti órákban. Az Úr áldása legyen mindnyájunkon.

Pünkösd ünnepén az édesanyákat köszöntötték gyermekeink

A Czeglédi Péter Református Gimnázium végzős növendékei búcsúztak, ballagtak el iskolájuktól és adtak hálát a templomban a Gondviselő Isten szeretetéért és megtartó erejéért.

A lévai református templomban ünnepi fogadalomtételre került sor.

Reformátusok élő szóval és zenével

Barsi Egyházmegyei Majális, Hontfüzesgyarmat, 2013. Május 1.

„Erő és öröm van lakóhelyén”, ez a bibliai idézet volt a III. Czeglédi Péter Napok nyitó rendezvényének a „Reformátusok élő szóval és zenével”című Barsi Egyházmegyei Majálisnak a központi gondolata.

Megbeszélés 2013. április 5-én, pénteken, du. 16.00 órától a lévai lelkészi hivatalban.

Kedves Testvérek, Barátaink!

A Barsi Református Egyházmegye 2013. május 1-én, Hontfüzesgyarmaton egyházmegyei napot szervez, amelyre nagy szeretettel hívunk minden gyülekezetet, egyházunk tagjait és minden érdeklődőt. Ennek az alkalomnak a célja a hitélet és az összetartozás ápolása. Az alkalom programja és a róla szóló felhívás a www.refleva.com oldalon megtalálható.

Felhívás a barsi egyházmegyei nappal kapcsolatban