Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

Újkenyér alkalmából a 10 és 50 éve konfirmáltakat köszöntöttük gyülekezetünkben. Az ünnepi istentisztelet után került sor az új lelkészi hivatal átadására.

A korábbi lelkészi hivatal a Malom utcán, a lelkészlakással egy épületben, a földszinten volt elhelyezve, az új pedig a gimnázium épületében kapott helyet. Az épület földszintjén a tér felé néző három helyiség (nagyterem, titkárság, lelkészi iroda) ad mostantól otthont a közösség lelki életének. Munkanapokon hétfőtől - péntekig 8.00 - 14.00 óra között várjuk a hozzánk látogatókat. Az épület főbejáratán keresztül lehet belépni. A téren egy parkolót is kialakítottunk, hogy a személykocsival érkezők kényelmét is biztosítsuk.

     Nem először kapott helyet az iskolaépületben a lelkészi hivatal. 1911 és 1933 között is az épületben folyt a közösségi élet. Itt volt a lelkészi hivatal mellett a közösségi terem (díszterem), valamint a tanítói és segédlelkészi lakás. A hivatal áthelyezésével a fenntartó és intézménye közelebb kerültek egymáshoz, így az épület igazi szellemi központtá válhat.


Megváltozott a lelkészi hivatal telefonszáma is: az új elérhetőség: 036-6336203

Mindenkit szeretettel várunk hivatalunkban!