Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

Karácsony első napjának délutánján, vasárnap 17.00 órakor, a családi istentiszteleten adtak műsort a gyülekezetünk gyermekei.

December 18-án idősebb gyülekezeti tagjainkat hívtuk a Lelkészi Hivatalba, a már hagyományos adventi délutánra. A találkozó meghitt adventi hangulatban telt.

December 10-én került sor a VII. Jótékonysági adventi koncertre, melyen a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő lévai egyházi gimnáziumot köszöntöttük. Pálúr János, a Zeneakadémia orgonatanára csodálatos orgonahangversenyét hallgathattuk.

December 9-én megtartottuk hagyományos adventi játszóházunkat.

Október 31-én, hétfőn 15 órakor megemlékezésen vettünk részt a temetőben a millecentenáriumi emlékmű előtt, valamint lelkészeink, gondnokaink, tanítóink sírjánál.

2012. január 1-től Czeglédi Péter Református Gimnázium néven működik tovább a Léván 10 éve fennálló magyar egyházi gimnázium

     A lévai Magyar Tanítási Nyelvű Egyházi Gimnázium ünnepélyes tanévnyitó istentiszteletére került sor a lévai református templomban, amelyen részt vettek a helyi gyülekezet mellett az iskola tanárai, diákok és a szülők.

Az ünnepélyes tanévnyitó istentiszteleten az egyházi gimnázium és a lévai gyülekezet küldöttsége is részt vett. Dr. Kluch János igazgató, Kassainé Mártha Tímea lelkész, Kiss Beáta tanár és Gubík Réka az iskola diákja, aki verset szavalt a templomban. Az alkalomra a felvidéki iskolák tablót készítettek. A lévaiak tablója azóta hazakerült és megtekinthető a gimnázium épületében.

2011. augusztus 16-20.

„Én vagyok az út, az igazság és az élet.”

Az idén negyedik alkalommal került sor, ezúttal a Balaton északi partján, a lévai gyülekezet családi és többgenerációs táborára. A Balatongyörök-i ifjúsági tábor területén, csodálatosan szép, festői környezetben töltöttünk el 5 napot, amelyből az augusztus 20-i zárónapra, Budapestre utaztunk.