Lévai Református Egyházközség

„Per spinas ad rosas”

"Ez a nap örömhírnek a napja"  II.Kir. 7,9

Gyülekezetünkben hagyományosan advent harmadik vasárnapjának a délutánja az időseké. Így volt ez ebben az évben is.

     Közösségünk idős testvéreit köszöntöttük és buzdítottuk Isten igéjével és üzenetével, adventi és karácsonyi énekekkel, versekkel és idézetekkel. Az énekkar most is bemutatta karácsonyi műsorát.
     Az alkalom első részében lelkészünk szolgálatát hallgattuk meg, majd adventi és karácsonyi énekek csendültek fel előbb a jelenlévők, majd az énekkar szolgálata által. Nem maradhatott el a sok-sok köszöntés mellett Koncz Jucika tanítónéni verses ajándéka, Sándor Károly nyugalmazott lelkipásztor versének szavalata és a várva-várt ajándékozás sem.

     Köszönjük Göbő Judit óvodapedagógusnak, aki remek kézműves is egyben, az ajándékok elkészítéséhez nyújtott segítségét, az asszonytestvéreknek a finom süteményeket, az alapiskola szakácsnőinek már nemcsak itt Léván híres, finom és utánozhatatlan, külön erre az alkalomra sütött pogácsákat.

     Nagyon jól éreztük magunkat, igazi adventi fény és szeretet sugárzott mindazoknak a szívében, akik jelen lehettek ezen a délutánon. Mindnyájan érezhettük együtt, fiatalok és idősek, hogy egy kis összetartó család vagyunk. Az Úr Isten tartson és őrizzen meg sokáig bennünket egymásnak.


az_ajandek
Fotók a 2008-as évi rendezvényről
 
id advent 09 30
Fényképek az idei rendezvényről