2009. december 5-én jótékonysági adventi koncertre került sor a lévai református templomban.

20091205 advkoncertA „Csillagoknak Teremtője” című műsorban középkori és barokk egyházi zene, Mária énekek, Advent és Karácsony népénekei hangzottak el Szvorák Katalin Liszt-díjas énekművész előadásában.

A koncerten Andrejszki Judit énekkel, orgonával és csembalóval kísérte a füleki származású és Léván először fellépő művésznőt.

A jelenlévő mintegy 130 résztvevőt és a kedves előadókat Kassai Gyula helyi lelkipásztor köszöntötte Ézs. 60,1-3 versével.

     „ Kelj fel és tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége......”

 

     A mintegy egyórás koncert végén, a hálás közönség nagy tapssal jutalmazta a karácsonyi áhitatot és békességet sugárzó szinvonalas előadást.
     A felejtehetetlen élményt nyújtó hangverseny végén a lelkipásztor, a gimnázium igazgatójával együtt köszöntötte a művészeket. Dr. Kluch János, a lévai egyházi gimnázium igazgatója külön köszönetét fejezte ki az egyházközségnek és a megjelenteknek, az intézmény támogatásáért.
     A koncert teljes bevételével (perselypénz: 329,15 euró) az egyházi gimnáziumot támogatjuk. 

     Egyházközségünk ezúton is szeretné köszönetét kifejezni minden résztvevőnek, aki megtisztelte rendezvényünket és támogatta intézményünket, valamint hozzájárult a koncert megszervezéséhez. Külön köszönet jár Göbő Sándornak, gyülekezetünk tagjának, aki a hangosításhoz szükséges technikai felszerelést díjmentesen a rendelkezésünkre bocsátotta, ezzel is emelve és szinvonalasabbá téve alkalmunkat.

 

MINDEN KEDVES TESTVÉRÜNKNEK

ÁLDOTT ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST ÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

adventikoncert 09 18